web analytics

KC Amsterdam 18-04-10

  • 0

KC Amsterdam 18-04-10

Verslag van de 2e wedstrijd van Cynophilia

18-04-2010
Vandaag werd bij de KC Amsterdam de 2e wedstrijd in de B1 competitie van Cynophilia gehouden.
We begonnen met 82 deelnemers, het vaste parcours in ring 1. De keurmeester was Jan Langius, die ook de wedstrijd in Assen had gekeurd.

Wederom een parkoers met lastige looplijnen waar veel deelnemers zich in verslikte. Uiteindelijk haalden er 55 de streep zonder diskwalificatie, waarvan er 12 foutloos waren.
Ook wij waren niet foutloos. Na een lastige sprongcombinatie, gaf ik tijdens een wissel, Skay te weinig ruimte, zodat het latje van sprong 4 viel. Tot aan de schutting liep Skay goed, maar helaas was ik weer niet op tijd met mijn commando’s bij het raakvlak van de schutting en Skay sprong te vroeg weg.

De 2e fout en geen punten schoot er door mijn hoofd, maar toch maar zo goed mogelijk uitlopen.
Bij de katteloop was mijn concentratie weg, dus Skay was weer te vroeg weg, zodat we uiteindelijk met 3 fouten en in een tijd van 43.32 sec eindigden. Het SPT stond op 46 seconden, dus op tijd binnen, maar met 3 fouten op een 40e plaats. Helaas, maar het kan niet altijd goed gaan.

Met de jumping moesten we van ring wisselen, zodat we nu dhr. Kees Stoel als keurmeester hadden, die een snel parkoers  neerzette. Met een Spt van 36 seconden. Omdat we nu aan het einde van de wedstrijd zaten, werd het duidelijk dat het niet zo gemakkelijk was, als dat het in eerste instantie leek. Er werden veel fouten gemaakt en er vielen ook al wat DK’s. Een ander probleem wat zich voordeed was de temperatuur. Skay heeft snel last van warmte en dat heeft gevolgen voor zijn snelheid. We waren aan de beurt en het eerste deel van het parkoers gaf niet veel problemen. Na de paaltjes kwamen de lastige wissels, maar met hard werken kreeg ik Skay goed rond, zonder fouten en in een tijd van 35.38 sec. Niet een hele snelle tijd, maar omdat we foutloos waren, toch nog goed voor een 12e plaats. En 34 punten verdiend voor het klassement.

In de competitie zijn we nu gestegen van een 17e plaats naar een 14e plaats met 107 punten.
Maar het seizoen is nog vroeg, dus nog niet juichen, alhoewel ik best wel tevreden ben.
 

Het spel hebben we niet gelopen, mede door de temperatuur en omdat ik na de wedstrijd nog even naar Loon op Zand (nabij de Efteling) ben gereden, om daar de verjaardag van mijn vriend te vieren.

De volgende wedstrijd is op 24 april bij de KC Uden in Volkel(NB)


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 3.6 km/h
Humidity : 71%