web analytics

Wedstrijd bij de BG Varsseveld

  • 0

Wedstrijd bij de BG Varsseveld

Een warme, maar goede wedstrijddag in Heelweg

Op 11 juli stond de wedstrijd bij de BG Varsseveld in Heelweg gepland. Helaas was het weer de behendigheid niet goed gezind, het was eigenlijk te warm, maar de organisatie had zijn maatregelen genomen.
Er was voldoende water aanwezig op het veld, en het programma werd zo ingedeeld dat er voor de ergste hitte al veel hondjes hun rondjes gelopen hadden. Ook werd het spelparkoers uit het programma geschrapt.

Wij waren om 9.30 uur aan de beurt om het vaste parkoers te verkennen. Op zich een rondje wat niet erg lastig was, maar met dit warme weer weet je het maar nooit. Skay liep zijn rondje bijna perfect. foutloos in 40.50 sec. Er was een combinatie sneller dan ons, zodat we uiteindelijk beslag legde op een mooie 2e plaats. De eerste prijs was binnen vandaag. maar de uitdaging moest nog komen.
In de competitie van de FHN staan we er redelijk goed voor op dit moment, maar Skay moet nog een jumping lopen zonder DK, dan staan we op 8 kwalificaties en dan kunnen we echt kijken waar we dan staan in de competitie.

 

Tijdens het wachten vermaakte we ons met een rondje lopen, verkoeling zoeken en veel drinken, eindelijk was het dan zover, de jumping werd opgebouwd en kon ik al een beetje spieken, voordat we mochten verkennen.
Weer wat lastige looplijnen en een paar noodzakelijke wissels, waren onderdeel van de jumping. Ook liep de temperatuur behoorlijk op, dus ook iets om rekening mee te houden.
Het parkoers was verkend en het werd tijd om Skay op te warmen, niet teveel want het was al warm genoeg, alleen een beetje aandachtsoefeningen en een beetje massage om de spieren los te krijgen. Op dat moment kom ik tot de ontdekking dat ik mijn startnummer vergeten ben, dus toch nog even een sprintje trekken naar de tent om mijn nummer op te halen.
Waar had ik hem nu gelaten, zoeken, zoeken….Oh ja in mijn stoel. Omdoen, snel terug en we waren nog ruimschoots op tijd, nog 4 hondjes voor me. Maar even een schaduw plekje gezocht.
Nog 1 combinatie en wij gaan klaar staan, de hond voor ons maakt er een rommeltje van en word gediskwalificeerd. Wij mogen aantreden, de keurmeester geeft een teken. Ik ontdoe Skay van zijn riem.
Laat hem even rustig zitten, en we zijn weg.
Twee hoogtesprongen en een haakse bocht, ik vergeet te wisselen, dus maar improviseren. Nog een hoogtesprong en dan de slalom, ik loop aan de verkeerde kant, dus na de paaltjes wordt het rommelig. We redden ons eruit, 2 sprongen en door de tunnel. Voorruit en we nemen een Duitse bocht, te krap genomen en daar gaat een lat, door de tunnel en terughalen naar een stersprong, weer niet goed gewisseld, dus moet ik kort klassiek wisselen achter Skay, dat gaat goed. De laatste hoogtesprongen en de breedtesprong worden goed genomen, zodat we in een tijd van 36,20 sec. over de laatste sprong komen. Met 1 fout en een redelijke tijd eindigen we op een 4e plaats, maar wat belangrijker is, we hebben onze 4e kwalificatie op de jumping. Op ons gemak de boel opgeruimd en na de prijsuitreiking op weg naar huis. s'Avonds speelt het Nederlands elftal, maar helaas hadden zij niet zo'n goede dag als wij.
Na een paar dagen bleek dat wij (nadat de standen waren verwerkt bij de FHN) op een eerste plaats staan in de competitie bij de FHN.

Klik hier voor de actuele stand

Dus zolang als het duurt, gaan wij zeker genieten van deze prestatie. In het landelijke competitie met een boxer op de eerste plaats.
Tijdens de volgende wedstrijd moeten wij helaas verstek laten gaan, maar op 3 oktober, gaan we zeker proberen om ons te verbeteren. want tenslotte hebben we nog 15 strafpunten staan die we nog even weg moeten werken.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 3.3 km/h
Humidity : 84%