web analytics

11-06-19 Verslag AHOV

  • 0

11-06-19 Verslag AHOV

Succes in Nieuwolda

Op 19 juni was de 8e wedstrijd in de competitie van de FHN. Deze wedstrijd werd gehouden in Nieuwolda, Groningen. Voor ons dus een uurtje of 2 rijden.
Om 5 uur ging dan ook de wekker, zodat we om 6 uur in de auto zaten. Om een uur of 8 waren we aanwezig op het wedstrijdterrein en het leek er op dat het wel eens een regenachtige dag zou worden, dus de tent maar even extra goed vastzetten.

Onze klasse was vlot aan de beurt, zodat er om 9 uur al direct, in de regen, verkend kon worden voor de jumping. Vandaag waren er 26 deelnemers aanwezig in onze klasse en wij waren als 21ste aan de beurt, dus nog even tijd om te kijken waar het eventueel fout kon gaan. Op zich geen lastig rondje en er werden behoorlijk snelle tijden gelopen.
Tijd om de warming-up te starten en klaar te maken, nog even kijken naar de start en de rust bewaren. Geen lastige start, Skay gaat goed en loopt vlot door de palen, een Duitse bocht richting een ster opstelling. Hier maak ik een Belgische wissel, dus voor de hond langs, om beter uit te komen in de ster. Het loopt geweldig, het laatste stukje, rechtdoor door de tunnel en dan nog 3 sprongen. Maar wat ging er fout….of ik stap te vroeg in, of Skay zat niet goed op lijn, ik weet het niet, maar Skay besloot om bijna het verkeerde gat van de tunnel te nemen. Met een flink verbaal commando krijg ik hem nog naar het goede gat, maar de snelheid is eruit. Uiteindelijk krijgen we hier geen fout voor dus een foutloos rondje in 30.84 sec. Dit foutje kost ons zeker een dikke seconde en hadden we een WK kwalificatie verdiend. Nu uiteindelijk een 10e plaats.

Het vaste parcours is van een iets andere orde. Behoorlijk lastig, blijkt tijdens het verkennen.
Wederom zijn we niet direct aan de beurt en zien verschillende combinaties strandden.
Als wij mogen starten zijn er nog maar 3 combinaties die met hangen en wurgen een foutloos rondje hebben gelopen. Het laatste rondje en ik trek mijn regenjas uit, zit toch maar lastig tijdens het lopen en nat ben ik toch al. De start is goed, raakvlakken van de katteloop heeft Skay. Hierna een stersprong naar de schutting, ook die heeft hij. Daarna een bocht richting palen, en nog steeds foutloos. Dan een lastige sprongcombinatie, waarbij ik 3 wissels moet maken en Skay een beetje stil valt. Maar hij is goed bezig, want wil gewoon weer heel snel op snelheid komen. Een lastige oxer, waar veel honden op sneuvelen, naar de tunnel. Skay heeft nog steeds geen fout gemaakt. Uit de tunnel richting de wip, even wat tijd nemen en via een klassieke wissel richting finish. Foutloos in 37.14 sec. Met 3.98 m/sec ook nog eens een WK punten gescoord.
Wachten op de uitslag en het blijkt dat we 2e zijn geworden. Onze eerste prijs in de CMAX bij de FHN is binnen.

Uiteindelijk besluit ik om het spel niet te lopen en vraag een collega handler om mijn beker te innen. Zodat we gaan afbreken en richting huis te gaan, we moeten sowieso nog 2 uur rijden.
En beetje een dubbel gevoel maakt zich wel meester van mij, ontzettend blij en tevreden dat Skay weer zo goed heeft gepresteerd na zijn levensbedreigende operatie, maar toch jammer van dat kleine foutje bij de jumping. Dan hadden we echt veel punten gescoord voor de WK kwalificatie. Eigenlijk een onmogelijke missie, maar als…….. Zou wat wezen, met een boxer naar het WK.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Sunny
Wind : 5.3 km/h
Humidity : 58%