web analytics

11-05-22 Verslag FHN Alphen

  • 0

11-05-22 Verslag FHN Alphen

Wedstrijd FHN in Alphen a/d Rijn.

Op 22-05-2011 werd de 6e  wedstrijd in de FHN competitie gehouden. Voor ons was dit de 3e wedstrijd die we konden liepen mede door Skay's blessure.

Wel jammer omdat het dit jaar ook een WK kwalificatiejaar is. Niet dat wij het zouden kunnen halen, maar je weet maar nooit.

Maar toch op weg gegaan om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.
Dit keer waren we met onze klasse, CMAX, als eerste aan de beurt. Omdat wij ook nog eens als derde moesten starten, konden we dus niet afkijken en moesten we lopen zoals ikzelf had verkend.

Het VP had wel wat valkuilen, de tunnel onder de katteloop en ook nog eens drie keuzes net na de start. Ook zaten er een paar verraderlijke looplijnen in het parcours. Wij liepen een heel goed rondje, had op een paar plekken nog wel iets strakker gekund, maar haalde toch nog net de WK eis, een minimale snelheid van 3,9 m/sec op het vaste parkoers. Skay liep foutloos met een snelheid van 3,93 m/sec. Goed voor een 6e plaats op het VP.

Dan begint het wachten, zo'n 4 uur later kunnen we ons gaan opmaken voor de jumping. Voor de WK dient er minimaal 4,2 m/sec gelopen te worden.

Ook dit rondje was een lastig parkoers. Niet zozeer dat je diskwalificaties zou lopen, maar omdat er veel gewisseld moest worden kunnen er wel wat latten vallen.
De eerste loper liep een disk in een grote bocht, dus opletten daar. de 2e gooide er een lat af, bij het punt waar ik het verwachtte, dan zijn wij aan de beurt.

Start ging goed, ik kon Skay mooi rond zette en de eerste wissel liep goed. Een aantal lastige punten liep goed voor ons, de laatste tunnel waarbij ik links liep, Skay moest een sprong links nemen, een sprong rechtdoor en daarna haaks naar rechts de slurf in. Dus tussen deze 2 sprongen wilde ik mijn wissel maken.

Ik heb denk ik nog nooit zo strak voor Skay gewisseld en het ging nog goed ook. Een goed rondje, foutloos, maar net niet snel genoeg. In een tijd van 33.60 sec en een snelheid van 3,96 m/sec haalden we wel een 5e plaats, maar voldeden niet aan de WK eis.

Het laatste onderdeel, het spel, was een gambling. Zoveel mogelijk toestellen in 30 sec en dan 10 seconde de tijd om de bonus van 100 punten te halen. Skay liep een goed rondje, zelfs meer toestellen dan ik had verkend en pakte ook nog de bonus. Met 330 punten haalden we een 9e plaats en scoorden 3 punten voor het WK.

 

Al met al een mooie dag vandaag bij de FHN,

Filmpje van vandaag

 

 

In slow-motion staan op mijn You-Tube kanaal http://www.youtube.com/user/SkayAmigo


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 7.4 km/h
Humidity : 76%