web analytics

10-24-2010 HS Boerakker

  • 0

10-24-2010 HS Boerakker

Laatste wedstrijd in de FHN competitie

Op 24-10-2010 vond de laatste wedstrijd plaats in de BMAX competitie bij de Federatie Hondensport Nederland (FHN).
We hadden wat wedstrijden gemist in verband met dubbele wedstrijden en een uitloting en wisten op voorhand dat we de competitie niet meer konen winnen.
De nr1 had 4.56 strafpunten en wij stonden 15. Ook al zouden we 2 foutloze rondjes lopen, konden we nog maar op  maximaal 5 strafpunten komen. Het hoogst haalbare voor ons was dan een 2e plaats in de competitie.
Omdat ik dit vooraf al wist, was de spanning dus niet zo hoog als vorige week bij het NK voor boxers.

De wedstrijd werd gehouden bij de HS Boerakker, omdat de eerste manegewedstrijd was, vond deze plaats in een manege in het rustieke Tolbert.
Op de grens van Groningen/Friesland/Drenthe. Toch wel zo’n dikke 150 Km rijden.
Om een uur of 8 waren we aanwezig om een plaatsje te vinden in de manege, het was al vrij druk, maar toch een plekje gevonden vlak bij de ingang.
En dan begint het wachten.

Om 9.30 uur konden we het VP verkennen en om 10.30 uur waren we aan de beurt.
Wij hadden startnummer 134 en waren dus de 4e van de 30 deelnemers in de klasse BMAX.
Skay had er nog steeds zin in en liep goed, hij reageerde goed op mijn commando’s en liep een bijna perfect rondje. Foutloos en in 30.68 sec finishten we.
Na het uitlopen kreeg ik nog mee dat er 2 combinaties iets sneller waren en dat bleek later ook. We werden 3e op het VP met 0.19 sec achter de nummer 1. Best wel een goed resultaat.

Het spel werd gelopen om kwart voor 2.
Dit was een gambling waarbij je punten kon scoren met 2 bonussen. Je mocht er 40 seconden over doen. Maar na 30 sec ging er een fluit en dan had je nog 10 sec om de laatste bonus te pakken.
De start ging goed en Skay had de eerste bonus snel te pakken. Door de slalom en ik stuurde Skay de tunnel in. Ik keek op de klok en die gaf meer dan 20 sec aan.
Dus besloot ik om een recht stuk te pakken om goed uit te komen voor de laatste bonus. Maar ik lette even niet op en Skay pakte achter mijn rug de slalom.
Halverwege de slalom ging de fluit, maar ik liet Skay de slalom afmaken en ging toen richting de laatste bonus. Helaas kwamen 0.11 sec te kort om die punten in de wacht te slepen. We bleven steken op een 13e plaats met 300 punten.

Als laatste onderdeel  werd de jumping gelopen. Wij waren om 5 uur aan de beurt in onze klasse.
Het laatste rondje in de competitie bij de FHN.
Ik had besloten om lekker ontspannen te lopen en veel afstand handling te doen. De start ging lekker, bij het sterretje wilde Skay bijna de tunnel in, maar hij kwam nog net goed mee.
Een rondje buitenom  en dan de slurf in. Hier liet ik Skay zelf de ingang van de palen zoeken en liep ver bij hem weg. Dit lukte goed. Nog een hoogtesprong en de tunnel in.
Frans wisselen en snelheid maken naar de finish. Een goede tijd van 31.69 sec Later bleek dat we ruim 4 m/sec hadden gelopen. Best wel snel voor een boxer, maar toch niet goed genoeg.
Met een verschil van 0.63 sec op de nummer 1 werden wij 5e. Het verschil met de 4e plaats was 0.02 sec.

Uiteindelijk bleek het dat we in de competitie in de klasse BMAX op een verdienstelijke 2e plaats zijn geëindigd. Met 5 strafpunten en een puntentotaal van 604.62.
De laatste wedstrijd dit seizoen bij de FHN is op 14 november, dan gaan we strijden om het Nederlands Kampioenschap bij de FHN.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 3.6 km/h
Humidity : 71%