web analytics

10-10-10 KV Nieuwegein

  • 0

10-10-10 KV Nieuwegein

Wedstrijd Open Klasse KV Nieuwegein

Op Zondag 10-10-10 was er voor ons geen competitiewedstrijd gepland, maar niet zo heel ver uit de beurt, was er een debutantenwedstrijd.
Bij dit soort wedstrijden is ook meestal een Open klasse, waar wij aan mee kunnen doen. Dus ingeschreven voor de wedstrijd bij de KV Nieuwegein.

Met een dik half uurtje rijden waren we op de wedstrijdlocatie, plekje voor de tent opgezocht en aangemeld bij het secretariaat. Het bleek wel een 2-rings wedstrijd te zijn en bij ons in de ring keurde dhr Ben Grave.
Er werd gestart met de A-klasse, dus we hadden even tijd om te socialiseren, voordat er verkend diende te worden.

Het eerste parkoers, een spelparkoers, was een Tijd-Fout-Uit. Op het moment dat er een fout gemaakt werd, moest er zo snel mogelijk gefinisht worden, maar je had maar 40 seconden om zo veel mogelijk hindernissen foutloos te nemen.
De start waren 2 hoogtesprongen richting de slalom, Skay startte goed, maar ik denk dat zijn snelheid in de palen iets te hoog lag, hierdoor sloeg hij een poortje over, dus fout. Ik koos ervoor om het parkoers zo goed mogelijk te voltooien en kreeg dus een score van 2 op mijn naam. In mijn klasse ( Open-Large) streden 9 combinaties voor de prijzen en door dit resultaat eindigden we op een 7e plaats.

Het vaste parkoers ging een stuk beter, ik had startnummer 113 en was dus de laatste van de klasse. In een tijd van ongeveer 43 sec. liepen we een foutloos rondje. Een eerste plaats.
De jumping ging haast nog beter, de start was lastig en ook de insteek van de palen. Op het einde stond nog een paar listige tunnelingangen, maar wederom kon ik Skay foutloos door het parkoers loodsen in 39 sec. Ook hadden we de snelste tijd op het scorebord gezet en pakten we voor de tweede maal vandaag een eerste plaats. Geen slechte score, 2 bekers en 2 zakken voer.

De prijzen bij de KV Nieuwegein 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor het goede doel was er een piekenrace uitgezet, in het verleden hebben we hier ook wel eens succes mee gehad, maar vandaag moesten we onze meerdere erkennen in Ebbel van Tamara Oomen, zij liepen bijna 2 seconden sneller als ons en wonnen dus de piekenrace.

Een goede generale voor de afsluitende wedstrijd in de boxercompetitie die op 17 oktober gehouden wordtin Amersfoort bij de KG Utrecht e.o.
Dan wordt de Nederlands Kampioen bekend en diegene die het afgelopen jaar de beste prestaties heeft geleverd, voor beide titels zitten we nog in de race.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 7.4 km/h
Humidity : 76%