web analytics

10-09-25 Zeeuws Vlaamse KC

  • 0

10-09-25 Zeeuws Vlaamse KC

Wedstrijd in Zeeland

Als je wedstrijden loopt in een landelijke competitie, kan het weleens gebeuren dat je een wedstrijd hebt die niet echt in de buurt ligt.
Op 25 september was het dus zover, de wedstrijd in Axel, Zeeuws-Vlaanderen. Dat ligt dus niet echt naast de deur, voor ons was het meer dan 200km rijden. We hadden besloten om deze wedstrijd toch te lopen, ondanks dat we al vrij zeker zijn van promotie, omdat de mensen uit Zeeuws-Vlaanderen altijd een eind moeten rijden. En zei ook hun best doen om een wedstrijd te organiseren voelde ik me een beetje verplicht om daar dus “act de presence”te geven.

Maar omdat ik er niets voor voelde om s’morgens 2,5 uur in de auto te zitten voordat we de wedstrijd moesten lopen, zijn we vrijdagsmiddags al vertrokken. Om 2 uur in de bus en om 5 uur waren we aanwezig op het veld, we waren wat filevorming tegen gekomen onderweg.
De bus op de kampeerplek geparkeerd en het tentje erachter. Binnen een kwartiertje was ik klaar en was de slaapplaats voor Skay en ik ingericht.

Even een eindje wandelen met Skay en daarna de barbeque aangezet. Wat sate en broodjes hamburger naar binnen gewerkt. Tegen een uur of 8 begon het al donker te worden, dus even naar de kantine voor een kopje koffie en daarna nog wat buiten gezeten. Tegen een uur of 9 nog even Skay uitgelaten en om 9.45 lagen we allebei in ons tijdelijke bed. Dat zou thuis dus nooit gebeuren, maarja geen licht en geen tv, dus wat moet je dan anders.

Omdat we er zo vroeg inlagen en een toch nog redelijke nacht gehad hebben, ondanks de wind, waren we om half zes dus allebei klaar wakker. het was buiten nog stikdonke, dus zijn we blijven liggen tot 6 uur. Tandenpoetsen, wassen en wat eten, Skay uitgelaten en rond 6.30 uur ben ik de boel gaan inpakken, want ik wou ons tentje toch bij de ring neerzetten. Om een uur of half 8 konden we het wedstrijdveld op dus hebben we ons aan de ring geinstalleerd.

Fris en klaarwakker konden we ons voorbereiden op de wedstrijd. Het VP werd gekeurd door Jurgen Smit en de jumping door Ron van Straten. Barbeque in ZeelandHet waren vandaag niet heel erg lastige rondjes, maar ik ging bij het VP bij de 2e sprong al de mist in. Ik moest Skay omhalen, maar deed dit iets te abrupt, dus Skay tikte er een latje af. Weg concentratie, met een fout in een parcours waar al heel combinaties foutloos waren, was er voor ons weinig eer te behalen. Ik nam dus teveel afstand bij het raakvlak van de katteloop, waardoor Skay te vroeg sprong en we met 2 fouten en een tijd van ruim 43 sec. over de finish kwamen. We werden door dit resultaat 31e en hadden geen recht op punten voor de competitie. Helaas, maar dat kan gebeuren.
De jumping kenmerkte zich door veel wissels aan het begin en een snel stuk op het einde. Maar ook hier waren er weer veel voor ons die foutloos gingen en ook nog snelle tijden neerzette. De SPT was 35 sec. en de snelste tijd was op dat moment 26.25 sec. Een tijd waarvan ik al wist dat ik dat nooit zou halen met Skay. Maar hij liep zijn rondje goed en reageerde voortreffelijk, niet al te ruime bochten en in een tijd van 32.21 sec kwamen we over de finish, foutloos. Een heel goed rondje van Skay. Uiteindelijk bleek dat er veel meer een foutloos parkoers hadden gelpen en met onze tijd kwamen we uiteindelijk op een 19e plaats van de 61 combinaties.

In de competitie staan we op dit moment op een 7e plaats met 437 punten. Delaatse wedstrijd in de competitie van Cynophilia is op 3 oktober bij de KC Culemborg


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 3.6 km/h
Humidity : 94%