web analytics

KG Utrecht 13-09-2009

  • 0

KG Utrecht 13-09-2009

Skay pakt ondanks disk toch nog een 6e plaats

In de agilitycompetitie voor Boxers hebben we een 6e plaats behaald in het dagklassement.
De wedstrijd vond plaats bij de KG Utrecht eo in Amersfoort, onder leiding van dhr. Jan Langius.
Aangezien agility met boxers niet zo groot is waren er vandaag maar 15 wedstrijdlopers en 4 veteranen (Happy Dogs) maar die allemaal wel hun uiterste best deden.

Het was voor ons een thuiswedstrijd, wat niet altijd voordeel biedt. Omdat wij een kleine vereniging zijn, was ik naast het lopen van mijn parkoersjes ook nog belast met opbouwen, ombouwen, organiseren en controleren en je houd natuurlijk je sociale contacten op peil. Dus best moeilijk om goed geconcentreerd te blijven.

Het spel ging dus al helemaal de mist in, ik trapte met open ogen in de valkuil van Jan Langius, Skay zat al op de schutting voordat ik het in de gaten had, gedist.
Het 1e VP had een SPT van 53 sec. Het  was hard werken voor mij om Skay goed rond te krijgen, maar uiteindelijk werd ik derde, met 1 fout (raakvlak), maar wel de snelste tijd, 45.81 sec.

het 2e VP had een SPT van 55 sec. Ik ging voortvarend van start en het rondje liep vrij goed. Het moeilijkste gedeelte gehad, door de paaltjes, sprongetje, wip nog een paar sprongen, katteloop en snel richting finish. Mijn tijd was 44.68. Maar helaas…………….de keurmeester kwam mij heel voorzichtig vertellen dat ik 2 sprongen vergeten was na de paaltjes. Dat was flink balen, want de uiteindelijke winnaar deed er 54 seconden over. Daar ging mijn competitie. Dit was namelijk mijn 3e disk op het 2e VP en je mag er maar 2 hebben, dus ik kom uiteindelijk 1 kwalificatie tekort.

Maar goed de wedstrijd ging verder met de jumping, dan nog maar even alles uit de kast. Weer een typisch Jan Langius parkoersje met veel wissels en draaien en duitse bochten. SPT stond op 43 seconden. Ik stond klaar en een enkeling was maar goed rondgekomen, Dit vond de keurmeester niet zo leuk en hij besloot om het parkoers iets aan te passen. Zodat we weer 5 min. kregen om te verkennen. Misschien een voordeel voor ons, want ik kon nu gelijk startten na het verkennen en was dus optimaal geconcentreerd. Skay had er ook zin aan en we liepen het rondje foutloos in 38.10 seconden. Hier kwam niemand meer aan en zo werden wij 1e op de jumping.

Uiteindelijk waren er 5 deelnemers die alle 3 parkoersen zonder disk hadden gelopen en zo werden Skay en ik de beste van de rest, een goede zesde plaats. Maar wel net buiten de prijzen.

Indy deed  het iets beter bij de Happy Dogs, met een 1e plaats op VP1, een 3e plaats op VP2 en een 2e plaats op de jumping werden wij 2e bij het dagklassement.
De volgende wedstrijd hebben we over 2 weken bij de KG oost Overijssel in Enter


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 3.6 km/h
Humidity : 71%