web analytics

09-08-09 HSV Amersfoort

  • 0

09-08-09 HSV Amersfoort

Skay loopt zijn 1e Diskwalificatie

 

Zondag 9 augustus was voor ons de laatste competitiewedstrijd dit seizoen. Dit omdat we nog maar net in de B1 zitten en de laatste 2 wedstrijden gelijk vallen met de wedstrijden bij de boxercompetitie. En daar doen we nog mee voor de prijzen.
Maar toch benader ik elke wedstrijd nog steeds met de nodige spanning. Zo ook vandaag weer.
Het was een prachtige dag, voor Skay misschien iets te warm, maar daar hebben meer hondjes last van. De keurmeester in Amersfoort was bij ons Jurgen Smit (die komen we ook nog in Enter bij de boxers tegen) en er waren 107 inschrijvingen. Later bleek dat er maar 99 deelnemers waren, maar al met al toch een behoorlijk aantal.

 

Zoals eigenlijk elke wedstrijd is gebeurt hadden we vandaag ook weer een hoog startnummer, nr 389. En de eerste bij ons in de ring begon bij 301, dus weer lang wachten na het verkennen. Een voordeel is dat je veel kan zien, alleen ga je tussendoor toch weer veel praten en dat gaat wel een beetje ten kostte van de concentratie. Maar na deelnemer 365 gaan we toch seriues aan het opwarmen, niet te veel, want het is warm genoeg. Nog even kijken hoe het parkoers liep, waar zitten de valkuilen en waar kunnen we snelheid maken. Het zit er wel in, denk ik. Nr 388 gaat van start en wij gaan klaarstaan. Hij loopt een goed rondje, maar helaas toch 3 foutjes, dus geen punten. Wij mogen van start,
Hoogtesprong, schutting, oxer (shit…., Skay springt van het raakvlak, maar gewoon verder gaan). Door de tunnel, verre insteek palen met een Belgische wissel, gaat goed. weer een wissel naar het verste gat van de tunnel, 1-2-3 hoogtesprongen en door de slurf en over de wip, voor de verandering moeten we nu 3 sprongen nemen die staan opgesteld als een slang, weer door de tunnel, snelheid maken en een franse wissel, pfft ging net goed, over de sprong en naar de katteloop, oploop gaat goed en Skay wacht op mijn touch-commando. Tot ik mijn go-commando geef en hij gaat als een speer over de laatste sprong. We komen binnen in 42.44 sec en 1 fout. Het spt stond op 47 sec. dus weer punten gescoord. Later bleek dat we 15e waren geworden en 25 punten konden bijschrijven. Een prachtig resultaat en we moesten Skay's sterkste onderdeel nog lopen, de jumping.

 

Dus met alle spanning uit ons lichaam startten we met de jumping, we waren nu iets eerder aan de beurt, omdat er gestart werd met nr 336 of zo.
Tijdens de WU gebruik ik altijd Skay zijn balletje, waar hij stapelgek op is, om hem nog even flink te motiveren en hem alleen maar oog te houden voor zijn bal, in plaats van te gaan fixeren naar andere honden. Het is alleen verboden om de bal mee te nemen in de ring, dus waar laat je die bal dan?
Meestal probeer ik hem stiekum aan de ringmeester te geven, maar vandaag had Anneke die taak op zich genomen. Dus net voor de start doe ik Skay zijn riem (met balletje) af en geef ik hem aan Anneke. Fout……. Skay bleef kijken wat er met zijn bal ging gebeuren, dus weg concentratie voor de start. Hij wilde al te vroeg weg gaan, waarop ik hem weer terug zette en ging toen gelijk met hem van start. Hoogtesprong-Band-verste gat tunnel, wat gebeurt er (en dat doet hij anders nooit), Skay loopt onder de band door en voordat ik het in de gaten heb, zit hij al in de tunnel, gediskwalificeerd, de eerste keer bij Cyno en dat is echt niet leuk na de 2e hindernis, maar goed, alle remmen los en maar voluit het rondje afgemaakt. Hij deed het verder super, dus zonder wedstrijdspanning gaat het haast nog beter. Misschien volgend jaar maar een Mental Coach aanstellen, maar eerst kijken of we bij Jan Sprij een workshop starttechniek kunnen volgen, want daar valt nog wel veel aan te verbeteren.
Het spel ging redelijk goed, was het niet dat ik, ondanks dat Wim constant zegt dat ik het moet voorkomen, een klassieke wissel maakte en Skay hierdoor helemaal stil viel voor de sprong. Mijn tijd was daardoor vrij hoog en eindigde we op een 43e plaats.

 

Maar toch met 26 punten in 2 wedstrijden voor het eerst in de B1 zijn we helemaal niet ontevreden. 


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 7.4 km/h
Humidity : 76%