web analytics

04-07-09 HSV W.I.K.

  • 0

04-07-09 HSV W.I.K.

Eerste wedstrijd in de B1 succesvol

04-07-2009

Op zaterdag 4 juli 2009 stond voor ons, na de promotie uit de A-klasse, de eerste wedstrijd in de B1 competitie op het programma. Deze wedstrijd werd gehouden bij de HSV W.I.K. (Willen Is Kunnen) in Zaandam.
Om 08.00 uur waren we aanwezig op het terrein, waar het al gezellig druk was.
Er waren vandaag ongeveer 210 combinaties aanwezig. Wel iets meer dan in de A-klasse.
Wij waren ingedeeld in Ring 1 met 107 deelnemers, Bas Jacobs was de keurmeester.
Ik ken hem van de boxercompetitie en was benieuwd wat voor parkoersen hij vandaag verzonnen had.

Er werd gestart met het vaste parkoers, door het grote aantal deelnemers werd er verkend in 2 groepen en omdat ik startnummer 92 had zat ik in de 2e groep. Op zich wel een parkoers wat te doen was, een lastige insteek van de palen en natuurlijk het grootste probleem, de raakvlakken.

Na het verkennen begon het wachten. Er zaten 92 deelnemers voor mij dus dat was ongeveer 91 x 2 minuten is bijna 2 uur. Ik zag al dat er veel fouten gemaakt werden bij de palen dus moest ik daar goed gaan opletten. Er zijn toch altijd wel even momenten in een parkoers dat de aandacht verslapt en daar moet ik aan gaan werken. Concentratie tijdens de hele race, tot de laatste sprong. Het werd tijd om ons te gaan voorbereiden. Even van het terrein al om Skay zijn behoefte te laten doen, naar het inspringveld om een beetje WU te doen. Niet te veel, want het is behoorlijk warm. Tijd om ons te melden bij het wedstrijdsecretariaat.
Even nog kijken hoe de handlers het voor mij doen, maar degene voor mij deden het niet al te best, dus toch maar mijn eigen race lopen.
De start, letten op de keurmeester of we van start mogen, we krijgen het teken. Sprong, band, haakse bocht naar links over een sprong, haakse bocht naar rechts, katteloop. Goede oploop en zowaar hij neemt de afloop op het touchcommando. Op mijn Go richting tunnel, snel voor Skay komen en meteen terughalen over een sprong, insteek palen gaat goed, hij voltooid de hele slalom, over de schutting en hij heeft weer de raakvlakken. Rechtdoor over de breedtesprong en een duitse bocht naar een gewone sprong. Shit, ik draai verkeerd in en Skay gaat langs de sprong. Een weigering en opnieuw, dat kost seconden. Naar de wip, over een sprong, weer terughalen en een sprong, door de slurf, 2 sprongen, door de tunnel 1,2,,3 sprongen en we zijn binnen. In een tijd van 49, 98 sec (spt is 46 sec.) en een weigering worden we 17e, maar vallen net buiten de punten, zonde want de nr 16, maar goed voor een eerste wedstrijd geen klagen, we krijgen ook nog de jumping. Dit bleek dus totaal geen moeilijk parkoers te zijn, maar wel verschrikkelijk snel. Wij volbrachten dan ons rondje foutloos en in een tijd van  33.79 sec (spt is 35 sec) hadden we het toch goed gedaan, maar tegen de snelle border collies moeten we het wel afleggen. De winnaar kwam in 22.88 sec binnen. Door deze snelle tijden worden we 38e, maar pakken wel 1 hele punt en staan nu in ieder geval wel op de kaart. Het spel verliep dramatisch, Skay ging wederom langs de 2e sprong na een haakse bocht dus dat was direct afgelopen.

Al met al toch nog een goed debuut in de B1 en maar kijken of we ons kunnen meten met de toppers in de 2e graad, onze volgende wedstrijd is op zondag 9 augustus bij de HSVA in Amersfoort.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 7.4 km/h
Humidity : 76%