web analytics

KC Delft 14-06-09

  • 0

KC Delft 14-06-09

Skay pakt zijn Utje op het Vast parkoers.

Promotie naar de B1

 

14-06-2009

Nadat we er al een paar keer dichtbij hebben gezeten, is Skay vandaag bij de KC Delft, gepromoveerd naar de B1.
Hij heeft op het vaste parkoers zijn begeerde Utje en een 4e plaats behaald.

Voor een filmpje van het parkoers klik hier

Om half zes vanmorgen de wekker. Nog even blijven liggen, maar dan toch eruit.
brood smeren, honden uitlaten, eten geven, een bakje koffie en om half zeven richting Nijkerk.
Ik had met Jet en Jose van de KV NWV afgesproken bij de carpoolplaats, zodat we gezamenlijk richting Delft konden gaan.

Om 8.15 uur waren we bij de KC en dan is het even werken. Partytent opzetten, benches installeren, stoelen klaar en startnummers halen.
Nog even  tijd voor een bakkie en dan is het verkennen. Wij zaten in de laatste groep en ik had no 49 van de 51, dus bijna als laatste.
We begonnen met het spel, helaas kwam Skay te vroeg uit de palen, ik wou hem corrigeren, maar helaas, hij ging op de terugweg weer door de palen. Dus een DQ .
In verband met de regen werd er besloten om eerst de jumping te lopen en later op de dag het VP.We hoopten dat het weer dan zou opknappen.
Met de jumping probeerde ik een afstandstart. Skay bleef mooi wachten en op mijn teken, kwam hij in beweging. maar ik stond verkeerd en Skay kwam als een speer naar mij toe en vergat de hoogtesprong. Fout van de handler, maar na een nieuwe start ging hij als een speer. Met 1 weigering toch nog een 11e plaats.
Toen was het tijd voor het VP. Volgens mij waren er veel naar huis toen ik aan de beurt was. Het eerste stuk ging goed, een paar wissels en de insteek van de palen, Skay liep ze weer als vanouds, oploop schutting, afloop schutting, twijfelgevalletje, maar de keurmeester vond het goed. Ik hoorde mezelf denken,"rustig Henk, rustig Henk", nog een draai, door de tunnel, snelheid maken om voor hem te komen, belgische wissel, over de wip, nog 2 sprongen en we zijn foutloos binnenin 39 sec. Met een STP van 42 seconden betekent het dat Skay door mag naar de 2e graad, de B1.

Als toetje was er nog een sponsorloop, €0,50 doneren en je mag een parkoersje lopen. Skay deed het van alle Large honden het best en werd 1e.

Ik ben dus heel trots op mijn hondje, in 5 wedstrijden promoveren. Super gedaan………


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 3.6 km/h
Humidity : 71%