web analytics

KC Assen 30-04-09

  • 0

KC Assen 30-04-09

Skay pakt zijn 2e Utje op Koninginnedag.

30-04-2009
Helaas is Koninginnedag 2009 voor heel nederland een dramatische dag geworden. Het verschrikkelijke nieuws van deze gebeurtenis drong eigenlijk bij mij pas goed door toen ik al op weg naar huis was en de nieuwsberichten op de radio hoorde.

Ik was vandaag alleen met Skay,  s'morgens om 6.15 uur al vertrokken naar Assen om zijn 2e wedstrijd in de A-klasse te gaan lopen. Het was behoorlijk bezet vandaag, totaal ongeveer zo'n 140 combinaties in verschillend klassen, in de klasse van Skay zaten er 42. Dit betekent natuurlijk lang wachten, voordat je je rondje kan lopen. Omdat ik alleen was had ik vandaag mijn nieuwe visparaplu opgezet i.p.v. de partytent. Met de geleende kar van Flip kon ik alles mooi in een keer op het veld krijgen. Ideaal, toch maar kijken of ik zelf zoiets aanschaf.
We begonnen vandaag met het spel. In 30 seconden zoveel mogelijk hindernissen goed nemen. Na hindernis 12, begon je weer opnieuw bij hindernis 2. Skay startte goed, na hindernis 11 (de paaltjes), stapte ik verkeerd in en nam Skay de verkeerde hoogtesprong, dus bleven wij steken op 11 hindernissen in 24 seconden. Goed voor een 9e plaats. Het vaste parkoers was niet erg lastig, was het niet zo dat ik verkeerd verkend had. Gelukkig duurde het zo'n 60 combinaties voordat ik aan de beurt was, dus kon ik mijn foutje goed maken. Van kijken kun je ook leren. Een prima rondje van Skay in 38 seconden. Ruim binnen de standaard parkoers tijd, maar helaas weer geen raakvlak bij de katteloop. Gelukkig had hij de andere 3 nu wel. Dus met 5 strafpunten eindigden wij op een mooie 7e plaats.
De jumping gaf een lastige ingang bij de tunnel (nr 3) en hierna een sprong. Ik wilde na deze sprong een wissel maken, zodat ik aan de goede kant kwam bij de insteek van de palen. Veel combinaties die deze wissel niet maakten, miste de insteek. Dat betekende dat ik risico moest nemen en moest op Skay een paar meter voorsprong nemen op het moment dat hij uit de tunnel kwam, met veel andere sprongen in de nabeiheid wel riskant. Maar dit lukte en hij ging goed door de palen. Een heel snel rondje en weer dezelfde truc uit gehaald bij dezelfde tunnel zodat ik daarna mijn franse wissel kon uitvoeren en we kwamen foutloos over de finish. De toeter ging af en het bleek dat ik het rondje in 34 seconden had voltooid. Goed voor het 2 Utje en een 4e plaats.
Nu nog een keer vlammen op het vaste parkoer en wij kunnen door naar de B1.

Maar helaas op weg naar huis toen bij mij echt het besef doordrong wat er vandaag was gebeurt in Apeldoorn, verging bij mij het gevoel van succes en blijdschap en maakte plaats voor een gevoel van verdriet en diepe verontwaardiging dat ons erfgoed in het diepst van haar ziel geraakt is. Het kan toch niet zo wezen dat wij hier in Nederland moeten gaan rondlopen op zo'n feestelijke dag als Koninginnedag met het gevoel dat er elk moment een aanslag kan gaan plaatsvinden. Natuurlijk houden de verantwoordelijke mensen hier wel rekening mee, maar moeten gewone burgers dan ook met deze argwaan gaan rondlopen. Ik ben 2 keer in Afghanistan geweest en niet eens van het kamp geweest, maar als je constant in je onderbewuste waakzaam moet zijn, omdat er zomaar een mortier op je slaapplaats kan belanden, geeft geen gevoel van veiligheid kan ik je verzekeren. Ik hoop voor iedere Nederlander die dat gevoel niet kent, dat we dat niet gaan meemaken en dat iedereen moet gaan beseffen dat vrijheid onbetaalbaar is.

Dit heeft niets te maken met mijn sport, maar ik wou het toch even kwijt.
Zondag in Hoogeveen maar weer eens gaan proberen of de raakvlakken nu wel goed gaan.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 7.4 km/h
Humidity : 76%