web analytics

KC NWV 18-04-09

  • 0

KC NWV 18-04-09

1e Debutantenwedstrijd bij de KC Noordwest Veluwe

18-04-2009

Vandaag stond de debutantenwedstrijd bij onze eigen KC op de agenda.
Bij een eigen wedstrijd weet je wat er allemaal bij komt kijken als je zelf betrokken bent bij de organisatie. gelukkig hebben wij genoeg vrijwilligers die zich beschikbaar stelde om een of andere taak uit te voeren en hadden we in Karl de Draayer en Shane Lascher, 2 hele goede coordinatoren.
Achteraf konden we zeggen dat het een hele geslaagde dag was geworden en zeker voor herhaling vatbaar.

Ik had, om de boxers een beetje te promoten, 2 kennissen uitgenodigd om ook mee te doen. Edith Bosch (die van de judo) deed mee met Mila bij de onervaren debutanten en Ricardo Reulen, Belgisch Kampioen Agility bij de boxers, streed mee in de Open Klasse.
Edith begon haar allereerste rondje als wedstrijdloper vrij goed, helaas ging Mila langs de tunnel en pakte de tunnel aan de verkeerde kant, helaas gediskwalificeerd. Maar zeker geen slecht optreden.
Ricardo ging foutloos over het parkoers, maar even vond Jamie de keurmeester interessanter dan Ricardo, waardoor hij een paar seconden verloor. Hij kwam in een goede 30 seconden binnen en werd 8e.
Ik had met Skay een slechte start. Was ervan overtuigt dat ik het fluitje hoorde van de keurmeester, (zullen de zenuwen wel geweest zijn) en ging als een speer van start. Na een kleine halve minuut kwam ik over de finish. Hierna werd mij door de keurmeester, Peter Borsje, verteld die ik een valse start had gemaakt. Maar helemaal in de trend van de dag, zeer sportief, mocht ik later over lopen. Ik weet niet of het komt omdat ik voor de 2e keer mocht, of omdat Skay er gewoon zin in had, maar we liepen een schitterende tijd van 24,90 seconden (5,06 m/s) en foutloos, goed voor een 2e plaats.

Het 2e VP was iets pittiger. Edith ging als een dijk en kwam binnen met een tijd 35,82, (3,74 m/s). Ze had1 foutje en eindigde op een 2e plaats.
Skay ging goed tot hindernis 14. Ik kwam, door verkeerd te wisselen aan de verkeerde kant van de tunnel te lopen en kon Skay niet over de hoogtesprong krijgen. Hij ging hier langs en door mijn attentie stopte hij en draaide de verkeerde kant op. Helaas pakte hij ook nog deze sprong aan de verkeerde kant. Gedist.
Ook Ricardo ging de fout in, eerst al bij de insteek van de paaltjes en later bij d laatste tunnel. Verkeerde ingang, dus ook een dis.

Bij de jumping pakte Edith in een tijd van 32,94 (3,73 m/s) en een foutloos rondje, bij de onervaren debutanten een 1e plaats.
Ricardo pakte met een tijd van 27,84 (4,42 m/s) en foutloos een 2e plaats. Ik ging wederom met Skay de fout in. In een lastige bocht ging Skay de tunnel in terwijl dat nog niet mocht, dus het valt wel te raden, weer gedist. Een schrale troost is dat er bij de jumping maar 4 combinaties van de 13 niet gedist werden.

Een hele geslaagde dag en zijn er toch weer 2 boxers in de prijzen gevallen en misschien wel overgehaald om mee te doen met Cyno wedstrijden en niet alleen bij de boxer competitie te blijven hangen, want zo'n gek figuur hebben wij niet geslagen met onze boxers bij deze wedstrijd.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 7.4 km/h
Humidity : 76%