web analytics

KC NOP 12-04-09

  • 0

KC NOP 12-04-09

Skay pakt zijn 1e U-tje op de jumping.

 

12 April 2009
Vandaag was het zover, de eerste wedstrijd voor Skay bij Cynophilia.
Om 6.45 uur vertrokken we richting Emmeloord naar de KC Noord Oost Polder, voor zijn wedstrijd in de A-klasse, met een totaal van 57 combinaties bij de Large, een redelijk bezette wedstrijd.
Om 8 uur waren we op het veld, waar we onze tenten, stoelen, benches, tassen, koelboxen en overige benodigdheden uitstalden. Er gaat wat mee tijdens een wedstrijdje behendigheid.
Nadat we ons startnummer (108) gehaald hadden was het om 9.00 uur tijd om te verkennen. De kleine hondjes mochten de spits afbijten.
Er werd begonnen met het spelparkoers (Tijd-Fout-Uit). Vandaag had Skay geluk, want alle twee zijn trainers waren ook aanwezig.
Wim Nijland en Jose Verhoeven konden dus flink wat aanwijzingen geven. Was ook nodig, want ik had toch wel een beetje wedstrijdspanning en dan kijk je vaak over de valkuilen heen.
Bijna als laatste was het onze beurt. Een goede start, maar we maakten een fout op de schutting en eindigden daardoor als 28e.

Na het spel parcours werd het nu tijd voor het echte werk.
2 Parkoersen een Vast Parkoers met raakvlakken, daarna een Jumping, zonder raakvlakken. Bij het VP gaat het om de techniek van het handelen, bij de Jumping gaat het vaak om de snelheid.
We waren al een heel eind goed op weg maar toch gingen we weer de fout in bij het raakvlak van de katteloop, zodat hij uiteindelijk als 13e eindigde met 1 fout. Maar wel ruimschoots binnen de tijd, dus dat geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijden.
Na het VP werd er omgebouwd naar de jumping. Op het oog puur snelheid, maar later bleek dat de valkuilen voornamelijk bij de palen en de tunnel zaten. Vanuit de slurf (donker) direct de slalom, is best moeilijk en na een bocht, verste gat van de tunnel. Terwijl je bij de bocht voor je hond uitkomt, ziet de hond het verkeerde gat.
Veel combinaties gingen fout op deze 2 valkuilen en natuurlijk op de tijd. Het SPT werd gesteld op 39 seconden.

Bijna als laatste was het de beurt aan Skay. Een beetje moeilijke start, maar het ging goed. De slalom kwam hij goed door. Net op tijd kon ik hem nog het juiste gat aangeven. Een Belgische wissel, nogmaals het verste gat van de tunnel nog 2 hoogtesprongen en het eerste U-tje was binnen.
Foutloos en met een tijd van 34.18 sec. werden we 5e bij de jumping.

Een heel geslaagde dag en heel tevreden gingen we weer terug naar huis met zijn eerste rozet en zijn eerste aantekening in zijn boekje,
op naar de volgende wedstrijd.
De open wedstrijd bij de KC Noord West Veluwe.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 7.4 km/h
Humidity : 76%