web analytics

KC Deventer 05-06-2010

  • 0

KC Deventer 05-06-2010

Soms zit het mee, maar soms zit het tegen.

Zaterdag 5 juni, het beloofd een prachtige dag te worden met een temperatuur van waarschijnlijk wel 26 graden. Een mooie dag voor aan het strand, maar wij gingen naar Deventer, om bij de plaatselijke KC een wedstrijd te lopen. Om 7.30 uur waren we aanwezig, zodat we een mooi plekje aan de ring konden uitzoeken.
Met startnummer 76 liepen we in ring 1, waar Mevr. Corrie Vink de keurmeester bleek te zijn. Nu ik wat langer bij Cyno wedstrijden loop, krijg je in de gaten dat elke keurmeester zo zijn voorkeur heeft. Mevr. Corrie Vink maakt vaak gebruik van de zogenaamde boxen in het parcours. Een opstelling van 4 toestellen in een vierkant met veel keuzemogelijkheden voor de hond, en waarbij je goed moet opletten of de looplijn van jouw en je hond goed is.

Om 9.00 uur konden we het vaste parcours verkennen en het bleek al dat er weer driftig gebruik was gemaakt van een aantal boxen door de keurmeester.
Tijdens het verkennen maakte ik gebruik van een andere methode bij het raakvlak, ik wilde bij elk raakvlak een Belgische wissel maken, omdat Skay nog te vaak springt bij de raakvlakken, en tijdens de training pakte dit goed uit. Constateerde ik wel tijdens het verkennen, dat ik na de schutting goed moest opletten, omdat ik daar niet erg goed uitkwam.

Omdat wij een vrij hoog startnummer hadden konden we goed opletten hoe andere combinaties het deden en waar de valkuilen zaten. Ook werd het steeds warmer.
Dan was het de beurt aan ons. De start ging goed, wissel bij de katteloop en Skay had zijn raakvlak, door de tunnel richting de eerste box. Over de wip, ook goed, door de band naar de 2e box.
Ging ook goed en naar de schutting, weer een Belgische wissel en Skay had ze raakvlak, ik juich al van binnen, maar bij de 3e boxspring Skay over het verkeerde hekje, had ik misschien toch aan de andere kant moeten lopen, helaas een disk, maar wel alle raakvlakken goed. Dan maar ons best doen bij de jumping.

Ook de jumping had 2 boxen. Er werd gestart met startnummer 44, dus ik was snel aan de beurt. We zagen al veel combinaties de fout ingaan bij de eerste box, dus daar was het opletten.

Wij mochten starten en we begonnen met een hoogtesprong, slurf en breedtesprong en belanden in de eerste box, 3 hoogtesprongen en een tunnel. Het was de bedoeling dat wij na de 1e hoogtesprong rechtdoor naar de 2e hoogtesprong gingen, een grote Duitse bocht maakte en dan recht door de tunnel in. Skay ging na de 1e hoogtesprong direct de tunnel in, dus dk.

Later op de film bleek dat ik dus verkeerd gehandeld had. Ik zette Skay goed op de lijn naar de hoogtesprong, maar op het moment dat hij rechtdoor wilde wijs ik met mijn linkerhand richting tunnel, en mijn superboxer reageert daar direct op. Hij deed het dus goed en ik was dus de prutser. Helaas maar het moest er een keer van komen, Deventer heeft ons geen punten opgeleverd, maar wel veel stof tot nadenken. Ik zat echt op een manier van denken dat Skay mijn gedachten zou kunnen lezen, omdat het zo goed ging, maar het blijkt dat ondanks alle goede dingen die hij wel heeft, die gave nog steeds niet bezit. Dus ik zal constant hem de goede aanwijzingen moeten blijven geven.

Omdat ik van mening ben dat je niet alleen de goede momenten moet laten zien heb ik deze film op het internet gezet, ter lering ende vermaak

 


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 2.4 km/h
Humidity : 85%