web analytics

Wedstrijd FHN Zevenhuizen

  • 0

Wedstrijd FHN Zevenhuizen

De derde wedstrijd bij de FHN

Op 5-4-2010 vond de derde wedstrijd in de competitie plaats. Deze wedstrijd werd georganiseerd door de HS Boerakker in Zevenhuizen(GR).
Na bijna 2 uur rijden waren we om een 8.30 gearriveerd op het wedstrijdterrein. Ditmaal konden we rustig aan doen want wij moesten ons eerste rondje, het spelparcours, om een uur of 12 pas lopen.
Dus we konden heerlijk genieten van het zonnetje, wel een koude wind, en de prestaties van de andere combinaties.

Uiteindelijk werd het parcours dan omgebouwd voor de BMAX. Het bleek dat we een power en speed spel moesten lopen.
Eerst 4 toestellen en daarna een kleine jumping. Maar als je een fout maakte op 1 van de 4 toestellen was je gediskwalificeerd, dus eerst goed handelen en daarna snelheid.

Ik begon met de combinatie, hoog, band, hoog. Ging goed, daarna de schutting en Skay had zijn raakvlak, doordraaien naar de katteloop, verkeerde kant dus een klassieke wissel en omdat ik hierdoor achter Skay aankwam, sprong hij van de katteloop, geen raakvlak, gedist, helaas maar nog wel even de slalom gedaan en de jumping, maar geen punten gescoord.

 

Hierna kwam de jumping, een snel parcours met als hoogtepunt een soort 8 wat gelopen diende te worden na 4 toestellen, we gingen als een speer van start, en in de tunnel kon ik een bocht afsnijden, zodat ik goed voor Skay kwam om de 8 in te zetten, de eerste sprongen gingen goed en toen maakte ik een onherstelbare fout. Ik zette mijn wissel een sprong te vroeg in zodat Skay de verkeerde hoogtesprong nam. Ik was dus totaal de weg kwijt en werd gediskwalificeerd.

 

Dan kwam alles op het VP aan, het kan gebeuren,  maar 3 DK's na 150 kilometer rijden is niet zo prettig. In het VP zaten ook wat lastige lijnen, maar het was wel te doen.
Nu goed concentreren en je kop erbij houden. Na de start moest Skay rond springen zodat de insteek van de palen lastig werd, maar ik kon hem er goed voor krijgen. Slurf, tunnel en katteloop, Skay had mooi het raakvlak. 3 Hoogtesprongen in een U-vorm, over de muur de schutting op. Helaas was Skay, of ik te snel weg en we kregen een fout, raakvlak gemist. Hoog, Hoog, Hoog en tussendoor naar de wip. De wip werd goed genomen en via de band naar de finish in een tijd van 40.90 sec en 5 strafpunten. Goed voor een 11e plek.

{youtubejw}OYOQBCMnvq0{/youtubejw} 

 

Uiteindelijk toch nog een tevreden gevoel en na 3 wedstrijden staan we met 4 kwalificaties op een mooie 10e plaats in de competitie.

Op 24-05 hebben we onze volgende wedstrijd bij de FHN, als we niet uitgeloot worden.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Sunny
Wind : 2 km/h
Humidity : 76%